Ingrediënten:
- 700 gram kipfilet
- 1 eetlepe olijfolie
- 3 eetlepels gyros kruiden
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 75 milliliter Cola
- 1 eetlepel ketjap manis
- snufje gemalen zeezout
- snufje gemalen zwarte peper
- 3 teentjes verse knoflook
- 1 rode paprika
- 2 uien
Bereiding:
1. snijd de kipfilets in gelijke stukken
2. voeg alle bovenstaande ingrediënten toe behalve de paprika en uien en meng dit goed door elkaar
3. laat dit minimaal 3 uur intrekken
4. snijd de paprika in 5 grote stukken
5. snijd de 2 uien in 4 grote stukken
6. rijg eerst een halve ui aan het spit, vervolgens kip, paprika, ui en herhaal dit en eindig met een halve ui
7. maak de BBQ indirect op 165 graden klaar en laat het spit draaien tot deze een kerntempratuur van 72 graden heeft bereikt.
Heb jij dit recept gemaakt? Deel een foto en tag mij op Instagram
@BBQnoeiert