Ingrediënten:
- 650 gram procureur
- 1 eetlepe olijfolie
- 30 gram mix voor gyros
- 1 eetlepel paprikapoeder
- snufje gemalen zwarte peper
- 3 teentjes verse knoflook
- 1 rode paprika
- 1 ui
Bereiding:
1. snijd de procureur in gelijke stukken
2. voeg alle bovenstaande ingrediënten toe behalve de paprika en uien en meng dit goed door elkaar
3. laat dit minimaal 1 uur intrekken
4. snijd de paprika in 4 grote stukken
5. snijd de ui door de helft
6. rijg eerst een halve ui aan het spit, vervolgens stukken gemarineerde procureur, paprika en herhaal dit en eindig met een halve ui tegen stukken gemarineerde procureur
7. maak de BBQ klaar direct op 165 graden klaar en laat het spit draaien tot deze een kerntempratuur van 73 graden heeft bereikt.
Heb jij dit recept gemaakt? Deel een foto en tag mij op Instagram
@BBQnoeiert